Vildhäxa - Eldprovet

av Lene Kaaberbøl

Clara är stressad på väg för att hämta sin cykel i förrådet för att hinna till skolan i tid. Då dyker en svart katt upp från ingenstans, den största katt hon någonsin sett. Och den ställer sig i vägen och vägrar flytta på sig. När Clara gör ett försök att komma förbi går den till anfall. När Clara omtumlad och med ett rivsår i pannan kommer in igen och berättar vad som hänt för sin mamma reagerar hon inte alls som hon brukar. Istället börjar mamman att gråta, som om hela världen gått under.


Utan att Clara förstår det själv har en ny tid i hennes liv börjat, familjens hemlighet har hunnit ikapp henne. Hon är ett häxbarn. Nu är hennes liv i fara, en ond kraft vill åt henne, och hon måste genast få utbildning för att lära sig behärska sina krafter och klara häxprovet.


Jag tyckte att boken var bra och den går lätt att läsa. Huvudpersonen Clara vet inget om sin bakgrund och vi, läsare, blir lika nyfikna som hon på att få veta mer. Det här är början på en populär serie som  heter "Vildhäxa", vi har alla 6 böckerna i vårt bibliotek. Jag rekommenderar den fr o m år 5.


/Susanna


antal sidor: 165s


betyg: 4/5

Kommentarer