Flickan med glasfågeln

av Esme Kerr


Edies farmor har blivit för gammal för att klara sig själv, och ta hand om Edie. Hon måste flytta till ett åldersdomshem och föräldralösa Edie skickas iväg för att bo hos sin moster och hennes bortskämda pojkar, som gör allt för att reta och bråka med Edie. De till och med ger sig på hennes husdjur. Edie bestämmer sig för att rymma. Men så öppnas en oväntad möjlighet för henne. Hon får ett erbjudande om att få komma till en dyr internatskola för flickor om hon lovar att hålla ett öga på den ryska prinsessan Anastasia. Prinsessans pappa är orolig för sin dotters mentala hälsa, eller är det som dottern påstår att någon luras med henne?
Så Edie börjar på den stränga skolan och gör sitt bästa för att bli vän med prinsessan och smälta in. Vem kan hon lita på? Och vad kommer prinsessan säga när hon upptäcker att hennes nya vän egentligen är hennes pappas spion?
En underbar berättelse för dig som gillar att läsa mycket. En modern bok där tiden ändå tyckts stå stilla då livet på en engelsk internatskola är nästan detsamma som för 100 år sedan. Andra boktips om du gillar den här är klassikerna Den hemliga trädgården och Pappa Långben, som också finns i vårt skolbibliotek. Jag rekommenderar den fr o m år 6.


/Susanna


antal sidor: 281s


betyg: 5/5

Kommentarer