Gengången

Av Ingelin Angerborn

Ellinor är hos mormor en vecka på sitt sommarlov. Det brukar alltid vara så mysigt! De badar, spelar spel och så älskar mormor loppisar. När Ellinor följer med in på en loppis gör hon ett riktigt fynd, hon hittar ett jättefint smyckeskrin som har en liten ballerina och spelar musik. Men när Ellinor tittar in i speglarna bakom den lilla ballerinan känner hon sig konstig och tycker sig se något annat än det hon borde. Hon blir både rädd och förvirrad. Sedan börjar det hända fler mystiska saker. Tillsammans med en pojke hon lär känna försöker hon komma underfund med vad det är som händer, är det någon som vill säga henne något eller som t o m behöver hennes hjälp?
Jag tyckte boken var spännande utan att vara läskig, vilket är typiskt för alla Angerborns böcker. Man vill bara läsa mer så man får veta vad det är som händer. Den var ganska lättläst och jag rekommenderar den från år 4 för de som gillar när det är ganska mycket text.

P.S. Gillar du den här så gillar du säkert hennes tidigare böcker också - Sorgfjäril, För alltid, Rum 213, Ett hjärta av damm m fl.

/Susanna

Sidor: 193

Betyg: 4/5

Kommentarer